Far, mor og datter sitter smilende foran en datamaskin

Forsikringene som passer best for deg

Det er ikke alltid like lett å finne de forsikringene som passer best for deg og din livsstil. En viktig huskeregel er å forsikre det som er dyrest og det du har mest kjært, mener ekspert.

– Har du ikke forsikring og noe skulle skje, sitter du i klisteret økonomisk, understreker familiemor Bente Stävenborg (26).

I en tremannsbolig i Halden møter vi Bente og Robin Stävenborg (26). I sofaen leker datteren Amalie på tre år med hunden Ludvik på fire. I garasjen står en Ford Fokus stasjonsvogn 2015-modell, som de kjøpte brukt for ett år siden.

– Vi har bil-, innbo-, dyre- og barneforsikring, i tillegg til husforsikring gjennom sameiet, forteller Robin. Hver måned betaler de nærmere 2500 kroner i forsikring.

– I tillegg bør vi nok ha både personforsikring og reiseforsikring, legger Bente til.

Familien er enig om at det ikke var like lett å finne de forsikringene som passet akkurat dem.

– Man tenker jo litt annerledes når man får barn. Det blir viktig med trygghet, og da tenker vi ikke så mye på det lille beløpet vi betaler i måneden.

I tillegg er det viktig å forsikre de store tingene, mener familien:

– Hvis vi får vannlekkasje eller trøbbel med bilen, kan det bli dyrt, sier Robin og nikker.

«Har du ikke forsikring og noe skulle skje, sitter du i klisteret økonomisk.»

– Bente Stävenborg

Se våre forsikringer

Dette bør du ha

Per Johan Edwinson er kunderådgiver i REMA Forsikring og har et par tommelfingerregler:

– Først og fremst: Forsikring er viktig. Derfor vil jeg si at alle bør forsikre det som er dyrest og det man har mest kjært.

– En helt vanlig familie bør ha hus- og innboforsikring. Dersom man har bil må man også ha bilforsikring, da dette er lovpålagt. Litt avhengig av livsstil kan det også være lurt å ha en reiseforsikring om man reiser mye, og kanskje en forsikring for familiens firbente venn. I tillegg kommer livsforsikringer.

Ikke bli overforsikret

Det kanskje ikke alle tenker på er at forsikring ikke bare er viktig idet noe skjer, men også i tiden etter. Det beskytter familiens stabilitet og økonomi.

– Skulle huset ditt brenne ned har du plutselig ingen eiendeler, bare et stort lån som må betales og lite penger til å kunne finansiere et nytt hus. Dette kan i verste fall bli en finansiell belastning som må bæres resten av livet, forklarer Edwinson.

På en annen side kan man også ende opp som overforsikret, med høyere dekning enn det som er nødvendig.

– For eksempel er det ikke alltid viktig å ha den høyeste dekningen på bil. Etter åtte år dekkes ikke skader på motor og girkasse, og noen bilforhandlere gir garantier som dekker slike skader i fem år. Er det en eldre bil som ikke koster så mye, trenger man ikke nødvendigvis kasko som dekker skader på eget kjøretøy. Kanskje delkasko er bedre, foreslår kunderådgiveren.

Mange av REMA Forsikrings kunder har opplevd å få langt lavere pris på bilforsikring. Det samme gjorde familien Stävenborg.

– Vi sparte faktisk 9600 kroner på ett år. De pengene brukte vi på å kjøpe et nytt piano, smiler Bente.

«Vi sparte faktisk 9600 kroner på ett år. De pengene brukte vi på å kjøpe et nytt piano.»

– Bente Stävenborg

Se våre forsikringer

En enklere måte å tenke forsikring

Administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang, skjønner godt at folk kan bli forvirret i markedet av forsikringer. Etter 20 år i bransjen ser hun behov for å gjøre den mer oversiktlig.

– REMA Forsikring tilbyr så lave priser som mulig, uavhengig av om du har ett eller flere produkter hos oss, sier Almvang.

Direktøren ønsker videre at forsikring skal være så enkelt at kundene kan senke skuldrene og slappe av. Det gjør at REMA Forsikring ikke har noen lokketilbud, kampanjer eller spesialpriser kun til noen få. I stedet har de laveste mulige pris for alle.

– Vi kaller det en mer moderne tilnærming med lavere marginer. Det gir også lavere priser til kundene, for det er jo dem det handler om – at familier som Bente og Robin skal føle seg trygge, uten at de betaler for mye.

Det synes familien Stävenborg er positivt.

– Jeg håper vi snart kan ha alle forsikringene våre hos REMA. Vi er kjempefornøyde, sier Bente.