Stian Sommerstad sitter i bilen

Slik sparte Stian over 6000 kroner på å bytte bilforsikring

– Jeg må innrømme at jeg ikke er interessert i å betale mer enn jeg må, smiler bileier og snart firebarnsfar Stian Sommerstad (37).

Som så mange andre bileiere, har Stian Sommerstad fra Eidsvoll fått lokketilbud på bilforsikring, for så å oppdage at prisene øker dramatisk over tid.

– Man tenker seg jo at det blir en liten økning, men da min forrige bilforsikring doblet seg i pris året etter, kom det som en overraskelse, sier Sommerstad.

Han så derfor ikke noe grunn til å fortsette som kunde og jakten på et ny bilforsikring var i i gang.

– Det er jo utspekulert, og fører til at man mister litt tiltro til forsikringsbransjen. Det er en sleip og dårlig praksis, sier småbarnsfaren.

Hørte om det på radioen

I september i fjor gikk familien til innkjøp av en ny og større familiebil. En Tesla Model X med seks seter. Med barn nummer fire på vei, var det ikke bare nødvendig med mer plass i bilen, men og med mer forutsigbare utgifter. En bilforsikring som bare øker og øker for hvert år, eller i verste fall dobler seg, var ikke aktuelt.

Eidsvollingen arbeider som treningsveileder og personlig trener ved Puls treningssenter. Han har mye fri på dagtid, og fikk høre om REMA Forsikring på radioen.

– Jeg fikk med meg at det skulle være billig og enkelt, og gikk inn på nettet for å sjekke. Jeg plottet inn informasjonen i kalkulatoren og det viste seg at jeg kunne spare masse penger, sier Sommerstad.

Det viste seg at familien kunne spare 6308 kroner ved å bytte over til REMA Forsikring. Valget var derfor enkelt for familiefaren. Han la forsikringen til i handlekurven på nettsiden, betalte, og REMA Forsikring fikset overgangen.

– Det var bare helt fantastisk, ikke noe å lure på. Det viktige er at man har en bra forsikring, som dekker det du trenger, er den i tillegg billig er det enda bedre, sier Sommerstad.

Stian Sommerstad står mellom sine to Tesla-biler foran garasjen

«Det var bare helt fantastisk, ikke noe å lure på. Det viktige er at man har en bra forsikring, som dekker det du trenger, er den i tillegg billig er det enda bedre.»

– Stian Sommerstad

Urettferdig praksis

Administrerende direktør i REMA Forsikring, Pia Almvang, sier det ikke er uvanlig at forsikringsselskaper lokker med billig forsikring, for så å skru opp prisene. Enkelte ganger til over det dobbelte.

– Det er dessverre slik at mange av konkurrentene våre opererer med lokketilbud som de fjerner etter et år eller to. Eller priser lavt for så å øke prisen år for år uten at kunden nødvendigvis legger merke til det.

Kortvarig glede, kaller hun det. Og veldig urettferdig.

– Hos de fleste konkurrentene våre vil de oppleve at prisene er langt høyere enn da de kjøpte forsikringene. Selv om de ikke har hatt skader og prisingsparameterne egentlig skulle tilsi at prisene burde gått ned. Denne praksisen gjør det mulig for de store forsikringsselskapene å opprettholde egne store marginer, noe de tjener mye penger på, sier Almvang og fortsetter:

– Kundene, derimot, sitter igjen som taperne med et uoversiktlig kundeforhold i et usunt marked der de største aktørene lager spillereglene, sier Almvang.

Hun mener det er helt vanvittig at ikke flere forsikringskunder reagerer på at de betaler mer etter flere år som kunde i selskapet, enn de nye kundene som kommer.

– Det er veldig hyggelig at Stian har spart penger ved å flytte til oss. Det er viktig å vite at vi kutter prisene ved å ha lavere kostnader og tjene mindre per kunde enn de andre selskapene, uten å kutte i hva forsikringene dekker, sier Almvang.

Sommerstad er til nå svært fornøyd med å ha byttet til REMA Forsikring. Nå trenger han ikke lenger være redd for at prisen på forsikring plutselig øker til det dobbelte. Han har til og med anbefalt REMA Forsikring videre til familie, venner og kolleger.

– Jeg vet at noen av dem har byttet allerede, smiler Sommerstad.